La Pharmacie Française neprodává léčiva.

Nejstarší a největší výrobce mýdla v Marseille Fer à Cheval v La Pharmacie Francaise

Nejstarší a největší výrobce mýdla v Marseille předává již od roku 1856 svou recepturu z generace na generaci. Tradiční kostku mýdla Francouzi používají k praní, mytí nádobí, údržbě domácnosti i osobní hygieně. Řadu parfémovaných mýdel a krémů na ruce představila mýdlárna Fer à Cheval teprve nedávno, získala si však oblibu nejen ve Francii. Marseillská mýdla a přípravky z nich na český trh nově uvádí La Pharmacie Française.

FER À CHEVAL — ŘEMESLO PŘEDKŮ

Marseillská mýdlárna Fer à Cheval byla založena v roce 1856, reprezentuje tak historii celého regionu a jeho obyvatel. Marseillské mýdlo představuje ekologickou, účinnou a zdravou alternativu v péči o kůži i o domácnost. Věděli jste, že „Fer à Cheval“ znamená v překladu podkova? V minulosti, kdy mnoho lidí neumělo číst, vybrali mistři mýdlaři podkovu jako rozeznatelný symbol štěstí a prosperity, aby reprezentovala tuto značku mýdel a zajistila jí dlouhé trvání!

Po dobu své 160leté existence pokračuje Fer à Cheval v řemeslném vyrábění tradičního mýdla a předává svoji recepturu z generace na generaci. Tradiční marseillské mýdlo je přírodní mýdlo vyráběné metodou vaření v kotli. Ve francouzských rodinách bylo zvykem pořídit jedno velké mýdlo, které se nakrájelo na menší kousky, každý pro jiný účel. 

Ve Francii je i dnes marseillské mýdlo oblíbeným pracím prostředkem i pomocníkem v domácnosti. Francouzi jsou hrdí na tradiční řemeslo a marseillský původ mýdlárny Fer à Cheval. Zároveň vyhledávají ekologické varianty přípravků, které používají jak při každodenní osobní hygieně, tak při úklidu ” říká Adéla Chauville Středová, spoluzakladatelka La Pharmacie Française, která žije několik let s rodinou v Paříži.

                     Tradiční mýdlo Fer a ChevalMarseillské mýdlo

MARSEILLSKÉ MÝDLO

Marseillské mýdlo je hypoalergenní, vyhovuje všem typům pokožky a může ho používat celá rodina. Ke kůži je šetrné a zanechává ji čistou a hebkou. Představuje ekologickou, efektivní a zdravou alternativu v péči o kůži i o domácnost. Mýdlo je biologicky odbouratelné a balené v recyklovatelném obalu. Neobsahuje žádné konzervanty, barviva ani živočišný tuk.

MÝDLA, KTERÁ VONÍ PO LEVANDULI I FÍKOVÝCH LISTECH

Marseillské mýdlo je základem nové řady parfémovaných mýdel a krémů pro péči o kůži v jemných a elegantních vůních. Vyberete si povzbuzující levanduli, vůni okvětních lístků růže, jasmínu a ambry, fíkových listů či bílého čaje a yuzu?

Jemná parfémovaná mýdla Fer à Cheval vyhovují všem typům pokožky a byla speciálně vyvinuta pro šetrné mytí kůže s minimálním rizikem alergizace.

Parfémovaná mýdla Fer a Cheval                   Péče o domácnost Fer a Cheval

PÉČE O DOMÁCNOST S FER À CHEVAL

Inspirovaný tradičním používáním marseillského mýdla v domácnosti, Fer à Cheval vyvinul svoji vlastní řadu čistících prostředků do domácnosti, které účinně odstraňuje stopy mastnoty. Je vhodný i pro ty nejjemnější povrchy a oblečení. Unikátní složení těchto přípravků zajišťuje šetrnou péči o domácnost s minimálním rizikem alergizace. Prostředky obsahují 99 % ingrediencí přírodního původu. Neobsahují žádné karcinogenní, mutagenní nebo toxické látky. Z těchto důvodů jsou vhodné i pro lidi s kožními problémy.

Pro domácnost vyvinula mýdlárna Fer à Cheval prostředek na mytí nádobí s vůní provensálských oliv, univerzální čistící přípravek ve spreji, odstraňovač vodního kamene ve spreji, přípravek k čištění podlah, tekuté černé mýdlo pro čištění a odmaštění všech druhů povrchů, mýdlové vločky i tekutý přípravek na praní prádla a kostku proti skvrnám na oblečení.