La Pharmacie Française neprodává léčiva.

7 rad, jak pečovat o pleť se sklonem k akné

AKNÉ A ČERNÉ TEČKY

 

Jedním ze základních projevů akné jsou tzv. komedony, které můžeme velmi často pozorovat jako černé tečky v místech nejčastějšího výskytu akné (obličej, méně často záda a hrudník). Tyto černé tečky jsou počínajícím projevem akné a vyvíjejí se z oblasti mazových žlázek, kde dojde k uzavření vývodu žlázky a to vede společně s bakteriemi k dalším projevům akné.

Při léčbě těchto projevů je vždy nutná trpělivost a počítat s tím, že zlepšení stavu pleti lze očekávat nejdříve po 1–3 měsících. Při léčbě si musíme uvědomit, že je třeba působit na několik faktorů, aby ke zlepšení pleti a úbytku černých teček došlo.

 

ČIŠTĚNÍ PLETI S AKNÉ

 

Je třeba snížit tvorbu mazu v mazových žlázkách, zabránit vzniku zánětu okolo černých teček a též snížit i množství bakterií. Důležité je lehké a šetrné čištění pleti čistícimi prostředky, které pleť nealergizují a nedráždí (dnes velmi často používané tzv. micelární vody). Není vhodné užívání přípravků se zásaditým pH, neboť to vede k iritaci kůže.

 

DOPORUČUJEME POUŽÍT 

1_1

GAMARDE NETTOYANT CLARIFIANT

A-DERMA PHYS–AC ČISTICÍ PĚNIVÝ GEL

AVÈNE CLEANANCE ČISTICÍ GEL PŘI AKNÉ   

 

 

JAK VYBRAT VHODNÝ KRÉM?

 

K promazávání pleti jsou vhodné krémy s velkým obsahem vody, emulze olej ve vodě a hydrogely. U krycích krémů a sunscreenů (opalovacích krémů) je opět důležitá nekomedogennost přípravků (tzn. krémy s velkým obsahem vody či gely).

 

DOPORUČUJEME POUŽÍT

2_1

GAMARDE FLUIDE EQUILIBRANT

La Roche-Possay Effaclar MAT – doplnit na web??

 

 

JAK RYCHLE PLEŤ ZKLIDNIT?

 

Skvělým pomocníkem pro zklidnění pleti s akné jsou termální vody. Vhodné jsou pro každý typ pleti, včetně té nejcitlivější

Termální vodu můžete použít kdykoliv během dne, například pro zklidnění po sundání roušky.

3

TERMÁLNÍ VODA GAMARDE

TERMÁLNÍ VODA AVÈNE

TERMÁLNÍ VODA LA ROCHE-POSAY

 

PASTA PRO RYCHLEJŠÍ HOJENÍ PUPÍNKŮ

 

Zklidňující pasta Vitella Ictamo je jedním z našich nejprodávanějších přípravků. Ocení ji osoby s různými dermatologickými problémy jako je atopický ekzém, lupénka (psoriáza), seborrhoická a perorální dermatitida a akné

Pasta obsahuje dvě účinné látky: zinek a bílý ichthyol.

Nanášejte ji pouze na postižené místo (pupínek) a rozetřete do tenké vrstvy. Tak bude působit nejlépe. Pastu můžete používat na noc či při akutnějších případech až 4x denně.

 4

VITELLA ICTAMO

VLIV ŽIVOTOSPRÁVY NA AKNÉ

 

Nedílnou součástí léčby akné je i úprava životosprávy-nepřijímat nadměrné množství cukrů a mléka, vhodný je dostatečný přísun zinku, nekouřit, dostatek spánku a nelze opominout i nevhodnost kouření.

 

MAČKAT NEBO NEMAČKAT PUPÍNKY

 

Mačkat pupínky na obličeji není vhodné. Pokud nepomáhá pravidelné čištění pleti, doporučujeme konzultaci s kosmetičkou či dermatoložkou.

 

U nás v La Pharmacie můžete využít konzultaci zdarma s dermatoložkou MUDr. Hanou Kafkovou každý čtvrtek 16–18 hod nebo si dopřejte pročišťující rituál v našem novém kosmetickém salónu L´Institut. Zarezervujte si termín na telefonu 724 259 475.

 

 

 

Zpracováno ve spolupráci s MUDr. Hanou Kafkovou