La Pharmacie Française neprodává léčiva.

Kolik kosmetiky potřebujeme?

Francouzky to s množstvím kosmetiky nepřehánějí nejen proto, že jsou pařížské koupelny malinké. Vědí totiž, že pečlivě vybrané přípravky z lékárny jsou pro kůži přínosnější než experimentální kombinace mnoha produktů. Každodenní péče je díky tomu jednoduchá, příjemná na používání a účinná.

Podzim je ideální na to, udělat si v kosmetice pořádek. Jak inventuru kosmetiky udělat

Pece o plet

 Důležité jsou dvě otázky:

1) Vyhovuje mi tento přípravek?

 Sedly mi textura, vůně? Naplnily má očekávání?

– Pokud ano, své místo na poličce si určitě najde.

– Pokud ne, kůže nepřiměřeně reaguje, textura je moc těžká nebo jinak nevyhovující, je lepší produkt vyřadit.

2) Není přípravek prošlý?

Stejně jako jídlo má i kosmetika datum expirace. Důležité je respektovat symbol kelímku, na které je uvedeno, do kolika měsíců od otevření se má přípravek spotřebovat. Stejně tak pokud kosmetika změnila svoji vůni, barvu nebo texturu (a nejsou to změny zmiňované výrobcem), není již vhodné ji používat.

Co s vyřazenými produkty dělat?

Přípravky, které jsou otevřené, ale nejsou po datu spotřeby, můžete darovat někomu blízkému, či například Centru pro ženy v nouzi (Žitná 35, Praha).

Kosmetické přípravky, které jsou po datu expirace, se dají v malém množství vyhodit do směsného odpadu, ve větším pak patří do sběrného dvora.

Obaly se dle materiálů dají recyklovat (plast, sklo, hliník) a vyhodit do příslušných popelnic sběrného odpadu. Nevyužité léčivé přípravky i jejich obaly odneste do nejbližší lékárny.