La Pharmacie Française neprodává léčiva.

PRVNÍ LA PHARMACIE FRANÇAISE OTEVŘENA NA ARBESOVĚ NÁMĚSTÍ V PRAZE

La Pharmacie Française je projekt, který přináší na český trh nový koncept krásy a zdraví.

Společný rodinný podnik MUDr. Radky Středové a její dcery Adély Chauville Středové v sobě spojuje znalosti z dermatologie a farmacie, lásku k francouzským produktům a jistou posedlost pařížskými lékárnami. V příjemném prostředí první pražské prodejny najdete to nejlepší z francouzské dermokosmetiky a parafarmacie - přípravky známých značek jako jsou Avène, La Roche-Posay nebo Nuxe rozšiřují ve Francii velmi oblíbené značky jako Gamarde, Algologie, Cebelia či Fragonard.

 La Pharmacie Francaise_prodejna 

Nápad na založení prostoru ve stylu francouzské lékárny vznikl na jaře roku 2020, kdy nás mezi Prahou a Paříží nedělilo jen tisíc kilometrů, ale především světová pandemie i nespočet příkazů a zákazů ohledně volného pohybu a cestování. To nás ovšem zároveň také sbližovalo. „Ve Francii bylo úžasné sledovat, jak si s Vámi i v nelehké době každý obchodník rád popovídal.“ říká Adéla Chauville Středová, která žije se svým manželem trvale v Paříži. „Náš pan lékárník si na Vás i přes kratší frontu vždy udělal čas a se šarmem jemu vlastním každému ochotně poradil, stejně jako další obchodníci, u kterých jste si mohli popovídat třeba o jídle, receptech či o tom, jaké puzzle Vás nejdéle zabaví.“ dodává Adéla, které projekt La Pharmacie Française dává příležitost častěji se vracet do Prahy.

La Pharmacie Franaise_zakladatelky

Se zemí galského kohouta jsme úzce spojené a inspiruje nás již téměř 30let. Radost ze života, kultura, jídlo, lidské kontakty, jednoduchost a přirozenost i čas na skleničku vína jsou základem francouzské životní filozofie, která se stejně tak promítá i do péče o krásu a zdraví. Francouzská dermokosmetika tyto kvality reflektuje a spojuje je s péčí o kůži, podloženou dlouhými léty vývoje a výzkumu dermatologů a vědců. Do lékáren a parafarmacií si pro rady a přípravky pro každodenní péči o pleť chodí jak Francouzky, tak i celé jejich rodiny.

“Tato atmosféra, osobní, odborný a příjemný přístup jsou charakteristiky péče, kterou chceme na český trh přinést společně s přípravky, z nichž některé jste možná dosud neznali, a které si u nás můžete vyzkoušet doslova na vlastní kůži.”

— vysvětluje MUDr. Radka Středová.

 
 

V naší La Pharmacie Française na Arbesově náměstí Vás přivítají odbornice na péči o krásu a zdraví - Mgr. Hana Konderlová, Jana Mejstříková a Tereza Hošková, které mají dlouholeté zkušenosti z lékáren i z kosmetických salónů a s výběrem Vám rády poradí. Důležité je pro nás také to, že si u nás přípravky můžete osobně vyzkoušet – krém Vám musí vyhovovat nejen svým složením, ale rovněž texturou a vůní, abyste měli radost ho používat.